Holens nettside
Diskografi
Mannskap
spiller
Bilder
Tekster
Lyd
 
Kontakt
Om siden
Lenker

BIOGRAFI

1968: Holen ser dagens lys en regntung lørdag i november. Han vokser opp på Kampen i Oslo.
1972: Familien anskaffer platespiller. Frøet til en spirende stor musikkinteresse blir sådd.
1979: 10 år gamle Holen skriver sin første sang med den fengende tittelen ”Jeg løper jo så fort jeg kan”.
1981: Holen får sin første gitar. Låtskrivingen tar til for fullt.
1983: Sammen med kamerater fra ungdomsskolen (bl.a. Even) starter Holen bandet Enveiskjøring. De debuterer live i Kampens park.
1984: Holen gjør noe uhørt og blir medlem av et rivaliserende ungdomsband på Kampen, The Ugly Man and the Krapyls, mens han fortsatt spiller med Enveiskjøring. I dette nye bandet blir han kjent med Svenna.
1985: Begge bandene oppløses, men fusjoneres i et nytt, The Ugly Band. Bandet gjør seg bemerket på Kampen med et ganske utagerende sceneshow. De opptrer i alt fra søppelsekker til ballettkjoler. Holen og Svenna er bandets låtskrivere. De fleste tekstene er på (dårlig) engelsk. Even er fortsatt med. Bandet kommer i avisa (VG) og på radioen (NRK) . På vei til Marienlyst med 20-bussen er sekstenåringene i så oppløftet humør at de hilser på Lillebjørn Nilsen som om han var en gammel kjenning.
1988: Holen og Svenna er blitt eldre og mer seriøse låtskrivere. Even utvikler seg til å bli en svært habil trommeslager. Bandet legger mer vekt på det musikalske og mindre på sceneshowet. De bytter navn til Primoz Ulaga og er fortsatt verdensberømte på Kampen.
1990: Bandet oppløses mens de er på toppen etter å ha spilt på Jordal Amfi for ca. 10 (!) mer eller mindre begeistrede russ. Holen går over til å skrive på norsk for godt. Sammen med Svenna går han i studio med et nytt prosjekt, Lt. Glahn.
1992: Lt. Glahn gir ut visepop-CD’en ”Ei plate” på eget selskap. Den får svært hederlig omtale i Rock Furore. Det blir intervjuer og en del spilling på noen av Oslos nærradioer. Ellers skjer det ikke stort. Holen og Svenna skiller lag året etter.
1994: Even overtaler en musikklei og desillusjonert Holen til å starte band igjen, Det Vilde Kor. Even har parolen klar: ”HOLEN-POPEN UT TIL FOLKET!”. Holen skriver alle låtene, synger, og er ubestridt frontfigur. Even er primus motor. Bandet holder det gående i 4-5 år. De gjør en rekke gode konserter, bl.a. på Betong, Smuget og Rebekka West. I studio får de det derimot aldri helt til å stemme. Dog blir de representert med en låt på samle-CD’en ”Betong – Vår 97”.
2000: Holen og Even starter rocketrioen KÜR sammen med en beinhard bassist fra Mosjøen. Endelig får Holen spille høyt og vilt på el-gitar! Ryktene sier at dette bandet fortsatt eksisterer.
2003: Holen bestemmer seg omsider for å strippe ned låtene sine til akustisk format. Det føles som å komme hjem. En desemberkveld går han alene i studio med 10 sanger og gode gamle Svenna som lydtekniker. Senere gjør Ola og Holen noen forsiktige pålegg. CD’en ”Sirkel” er født.
2004: ”Sirkel” feires med plateslepp på Lille i mars. Holen med Steel (Ola) gjør en flott konsert foran 70 begeistrede tilskuere.
2005: Holen, Ola og Even går igjen i studioet Lydkjøkkenet og spiller inn en ny plate. Den får tittelen "Egne spor". I juni er Lille nok en gang stedet for plateslepp.

 

© 2004 ERA

Til toppen av siden